Markiezen

MARKIEZEN

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor markiezen als zonwering. Markiezen zijn uitermate geschikt voor bescherming tegen de zon . Een ander pluspunt zijn de gesloten zijkanten die ook de invallende zon vanaf de zijkanten weren.

Markiezen vormen een opvallende blikvanger en zijn een sieraad voor de gevel. Mede door de grote verscheidenheid aan doekkleuren zijn er voor iedere locatie passende markiezen te vinden.

U heeft een bijna onbeperkte keuze uit effen kleuren en streepmotieven. Het weefsel is van een duurzame, vochtbestendige, rot- en schimmelbestendig, vet en vuilafstotend materiaal.

 

 

MODELLEN

Onze markiezen zijn leverbaar in drie modellen: standaardmodel (meest verkocht), het petmodel en klapmodel.

Bij een grote afmeting kan bij ieder type een extra tussenpoot gezet worden, mits er een bevestigingspunt op de montageplek (bv. raampost) aanwezig is.

 

STANDAARD MODEL

markies

In de meeste situaties is het standaard markies model prima geschikt. Dit model houdt hinderlijke zonnestralen van uw woning. Ramen die naar buiten draaien kunnen gewoon worden geopend. Bovendien kiest u zelf voor een dessin.

 

 

PET MODEL

markies-pet

De markies met een petmodel is een bijzonder variant op het standaard model. Van opzij gezien loopt deze markies namelijk trapsgewijs omhoog, wat zorgt voor een speciaal effect. Deze markiezen creëren een opvallende verschijning. Het petmodel heeft een romantisch en speels uiterlijk.

 

 

KLAPMODEL

 

markies-klap

De markies met klapmodel wordt voornamelijk toegepast in situaties waar mensen onder de markies door moeten lopen. Denk bijvoorbeeld aan etalageramen aan de openbare weg, of terrassen aan de achterzijde van uw woning. Daarom heeft dit type markies een speciaal klapmechanisme. Bij het neerlaten van de markies klapt dit mechanisme verder naar voren, zodat iedereen zonder belemmering onder de markies door loopt De klapmodel is hierdoor uitermate geschikt als zonwering boven openslaande deuren.

 

FRAME

Het frame is leverbaar is leverbaar in 3 materialen.

markies-materiaal

OMKAPPING

De omkapping is er in twee types, standaard en de luxe.

Standaard, met rechte bovenplank en rechte zijschotten.

Luxe, met bovenplank voorzien van een sierlijst en geschulpte zijschotten.

 

2016 copyright Dorst Zonwering
Website door Pixelutions